Nu är Lykke 5 månader. Eller egentligen mer än 5 månader, snart 5,5 månader. Det är så himla galet!
Jag har inte förstått att hon är så stor än och blir förvånad varje dag.
Nu väger hon 6990 gram och är 63 cm lång, hon drar plötsligt storlek 62 i kläder!
 
Lykke käkar ett helt mål gröt till frukost och till det två iskuber med katrinplommonpuré. Vissa eftermiddagar får hon päronpuré till mellanmål. Favoritfrukten är vattenmelon och mango. Hon har precis börjat käka från sin umami och tuggar gärna på en päron-, mango- eller melonbit.
 
Hon sover nästan hela nätterna och vaknar runt 8. Runt 10-11 vill hon sova middag och tar en lur på ungefär en och en halv timme. Lika på eftermiddagen runt 16-17.
 
Lykke har haft sin första förkylning, eller så är det tänderna. Snoret rinner och igår hade hon 40 graders feber, bara över dagen. Mycket märkligt.
De två nedre framtänderna syns lite till och från genom tandköttet. Än har de inte trängt igenom men jag gissar att de är på G. Hon gnager konstant på singa händer och ska stoppa allt i munnen. Nappen har åter blivit intressant men den funkar lika bra som leksak som snutte. Vi bytte nyligen till sexmånadersnapparna då Lykke blev hostig och tappade dem lätt, sexmånadersnapparna är större och lättare att behålla i munnen. Succé!
 
 
 
Som om det inte vore nog så kan hon sitta i barnstol utan problem nu. Aon sitter som en kung i sin antilop-stol från Ikea. Hon slår exhalterat med händerna i bordskivan och sprallar med fötterna. Hon sitter stadigare och stadigare rakt upp och er i tex soffan också, och har börjat fördela vikten bättre lite när hon känner att hon är på väg att falla. Men än sitter hon inte utan stöd!
 
 
 
Fötterna är riktigt roliga och funkar till det mesta. Man kan äta dem, prata med dem och leka med dem. Himla bra multiverktyg!
 
 
Idag rullade hon även från rygg till mage för första gången och verkligen fattade det. Efter den första lyckade rullningen vid lunch så kopplade hon hur man gjorde och nu ska hon rulla så fort ryggen når underlaget. Dvs, det är svårt att byta blöja. 
 
 
Hon fortsätter vara den glada och sociala tjejen vi levt med hela tiden. Hon har blivit lite mer reserverad mot folk, om de inte skojar med henne - då är de helt okej! Hon gråter väldigt sällan och vi har mest bara kul.
 
 
 
 
Jag vill avsluta med att berätta att vi har köpt en ny lägenhet. Äntligen!
Den 8 februari flyttar vi till en nyrenoverad trea i gamla Östberga. Lägenheten har bästa läget och ligger ett hus ifrån härliga stamparken, och balkongen vätter mot en liten återvändsgränd som täcks med skog.
Längtar är enorm och det kommer bli helt fantastiskt!