Gud vad jag skrattade. 
 
 
 

Idag har jag varit gravid i 100 dagar. Hundra dagar! Inte klokt!

Jag har alltså inte ätit brieost på 100 dagar..

Inatt fick bebisen en massa fina träleksaker från Brio. De där klassiska godingarna; lådan med hål i och klossarna i olika former som passar i hålen, taxen på hjul och clownen man bygger genom att trä ringar på en pinne. Jag älskade de mer än den lille. Synd att det bara var en dröm.

Idag ska jag umgås lite med symaskinen. Skulle ha gjort det igår men jag fick ett totalt breakdown efter tandläkaren. Jag vill inte gå dit mer nu. Hela mitt liv handlar om tandläkare och jag hinner inte med att njuta av graviditeten eftersom jag har konstant ont i magen av oro för tandläkarbesöken. Har hunnit med 3-4 besök på mindre än två veckor.. Livet just nu ska ju inte handla om tandläkaren utan om vår bebis.
Fick nog av det igår och släppte ut alla känslor jag kvävt.

Åter till syprojekten; Än så länge vet jag att jag ska sy en amningskudde och fick tag i fint tyg på Ikea i veckan, sen ska jag sy ett babynest och det tyget finns här hemma redan plus att jag vill sy egna klossar. Så det finns lite att bita i. Men jag tror att jag börjar med amningskudden, för den kan jag och magen ha nytta av redan nu när jag vilar.

Tandläkaren, Tänder,

Bebisens första filtar kom med posten idag:

Mina cravings har bytt form (Läs; konsistens): krispigt. Allt som är krispigt och "fräscht" vill jag ha! Speciellt röd paprika. Idag fick jag ta och slänga ihop en fruktsallad för att stilla mitt begär.

Potatislängtan har släppt lite och istället lockar broccolisoppa och pasta med tonfiskröra. Men helst äter jag bara krispig röd paprika. Gärna den spetsiga, men vanlig rund går bra med.

Idag har vi klämt lite på barnvagn inne på barnen hus. Vi ville kolla leveranstid så vi inte står utan när bebisen väjer att titta fram. Ca 3 månader innan bör vi boka vagnen berättade personalen så fram tills april tänkte vi kika efter en begagnad, annars får det bli en ny. Vi ska också åka till babyland snart för att klämma lite på Emmaljungan. Eventuellt finns Bugaboo där med så man får känna av. Men det känns ändå som att vi har bestämt oss redan.
Tog en sväng på Ikea med, åt lunch och drömde oss bort lite. Tittade på små sängkläder och bara hade det mysigt. Pirr i magen!

Ledig måndag! Äntligen! Jag och Fredrik latar oss i soffan med lite bra serier på tvn.
Från och med idag kommer vi påbörja allergiutredningen för Charlie, inom foder. Så nu får han bara äta sin egen mat, och om två veckor kan vi testa med ost för att se om han får utslag, någon vecka senare något annat ätbart osv. Det ska bli spännande att se om vi märker någon skillnad. Förhoppningsvis hittar vi det han inte tål och kan börja vaccinera honom till våren.

Själv så har jag har kramp i livmodern känns det som och hoppas att det är helt normalt.. Har haft det i några dagar och får kela massor med vetevärmaren. Svårt att resa mig upp och gå omkring då det gör rätt ont. Känns inte alls så kul!

Omtentan sedan förra kursen blev klar och skickades in igår, och precis nu blev min andra tenta färdig och jag fick äntligen trycka på knappen "skicka". Två "små" kompletteringar sedan vi var på Hawaii kvar nu bara, sen är hela termin 3 klar. Helt fantastiskt att tentorna är klara!!!
Nu ska jag ta helg, klockan 16.05 en söndagkväll.
Imorse var det tandis igen. Fy. Det är så hemskt.
Fredrik var med och höll mig i handen, han ångrade nog det lite i efterhand. Jag var inte direkt varsam. Den här gången skulle hon "bara" rensa tanden igen för nästa besök är det tredje och sista när tanden ska rotfyllas. Idag var hon dock inte så försiktig som förra så jag fick ett sår vid läppen till och med, ej okej. Men jag grät inte alls, förrän efter... När vi kommit utanför fick jag ett ordnetligt breakdown efter att hon berättat att fler tänder var trasiga och de bör fixas. Alltså är inte nästa gången sista gången.Jag har alltid haft dåliga tänder och hon sa att det faktiskt var en kronisk sjukdom, inte så kul att höra när man har tandläkarskräck. Men jag ska försöka att kämpa på.



På eftermiddagen har vi provat ut våra förlovningsringar, valt gravyr och lagt beställningen.
Det blev inte exakt lika, men vi kände att det inte var så himla viktigt. bara vi hittar fina ringar som vi trivs med. Vi vet ju ändå att vi är förlovade med varandra (om inte annat står det så inuti ringarna), även om de inte är likadana.

Vi valde ringar inne på Smycka där man har möjligheten att kombinera från deras exempel hur man vill. Alltså välja hur man vill ha stenar, hur bred ringen ska vara osv.

Fredrik valde en "rak" enkel ring som var 7mm bred. Min blev kupad, 5mm bred och med 3 nedsänkta stenar. Båda i matt titan. Om 14 dagar får vi se resultatet. Som jag längtar!

Nu blir det vila för min del, var tvungen att gå ut från smyckesbutiken flera gånger pga illamående. Magen needs rest. Skrattande ko-osten, onepiecen och slösurf/the sims. Bra vila!
Tandläkaren, Tänder,

Efter ett samtal från barnmorskan igår, som meddelade ett superfint resultat på KUB-testet (risken för att barnet har ett kromosomfel är 1:19 000) så kände vi att det var dags att avslöja vår hemlighet:

Hjärtat sprängs av kärlek. Jag mår bra, bebisen mår bra.
Vår bebis, i min mage. Längtar tills jag får känna av små rörelser, och lära känna bebisens dygnsrytm.
Snart vet alla om vad vi har dolt och jag ska ta av det stora hänglåset med omöjlig kod som finns här på bloggen. Så underbart!

En livs levande vilding befinner sig i min mage. Inte still en sekund, sparkade, boxades, gjorde volter och sprattlade. Helt fantastiskt!
Vid första rörelsen stannade hela min värld. Det var obeskrivligt.

Så, nu har jag pratat med 1177 som har skrämt livet ur mig. Kul. Trodde jag skulle få pepp och råd om "stoppande" medicin, men nej. Tvärtom kan man säga.
Nu vill jag verkligen inte på ultraljudet..

Nattlig oro;
Har haft ont i magen ända sedan efter rotfyllningen imorse (som jag skriver mer om sen).
Nu vaknade jag med ännu mer ont, på vänster sida långt ner. Det ilar och moler fruktansvärt, som aldrig förr. Är plötsligt väldigt risig i kistan och var tvungen att skynda på toa vilket inte hänt sedan innan jag blev gravid. Behöver jag säga att jag är jätteorolig? Fy, det här känns inte bra..
Tur vi har ultraljud på eftermiddagen. Men jag kan inte riktigt se fram emot det, känns som om vi kommer få dåliga nyheter. Försöker tänka att det är stressen på tandis, alla Alvedon och mat- och tidsomställningen som stressar magen helt normalt, men det är svårt att hålla fast vid det tänket.
Men lite skola 8-10, sen får vi veta!

Det här med tandläkaren imorgon. Ehm. Dum idé. Kan man avboka? Tanden kanske kan ramla ur själv? Kan man inte bara prata med den? 
Igår somnade vi i soffan, jag redan vid 22. 03 vaknade vi och förflyttade oss till sängen, där Fredrik somnade vidare. Men jag kunde inte somna. Det gick bara inte! Tankarna smet iväg och drog in hemska saker i mitt huvud, mycket om tandläkaren och ultraljudet på tisdag. 06.30 kunde jag till slut somna, helt utmattad och livrädd. 
 
Min tandläkarskräck är något helt vansinnigt, jag förstår inte varför jag inte bara kan slappna av och acceptera. 
Känner tårarna bränna bara jag tänker på att åka dit imorgon. Usch...
 
Idag blev det omfärgning av håret, eller iallafall avfärgning. måste försöka hinna med att slänga i nya färgen med. bara håret tar emot den.. Nu är håret både gult, orange och vitt. 
 
Väskorna är uppackade, julsakerna är nerpackade och livet på mellanbergsvägen börjar rulla på som vanligt igen. 
Skönt! Nu blir det färg i håret och tummarna ska hållas hårt, låt det bli brunt!
Tandläkaren, Tänder,

Bild tagen igårkväll, vecka 13 (12+0).
Nu ska vi vara safe.

Bild från gårdagen. En gravids hemlängtan nedprintad i ord;

Idag håller jag mig i sängen. Tur att vi är här länge och har varit här så pass länge att jag känner att det är okej att "slösa" en dag på rummet.
Vädret är sådär också. Eller ja, fint med Sverigemått mätt, men sådär i Hawaiimått. Soligt, molnigt, blåsigt och skurar.

Fredrik var och dök på förmiddagen och jag passade på att lata mig. Ju mer dagen fortskrider ju mer inser jag att tänderna inte är på min sida idag. Det är inte panikvärk som igår utan mer ett konstant molande, och livmodern är inte sen på att hänga med. Plus att jag känner mig lite febrig.
Känns sådär att ta amerikanskt penicillin, amerikanskt smärtstillande och svenskt postafen. Känns osäkert och för mycket men utan så dör jag nog.

Fredrik gick ner till poolen en sväng nu så ska vi mysa lite sen, se på film eller så. Själv stannar jag i sängen och vilar både mage och tänder, passar också på att fnissa lite åt Cartoon network.
Imorgon ska jag ha vilat klart, för då ska vi snorkla!

(Gnäll, gnäll, gnäll. Men den 14/1 8.20 är allt över. Då ska den här skrajharen till tandläkaren! )

Tänder,

Svensk mat. Som jag ska uppskatta den när jag kommer hem.
Idag har jag konstant tänk på mat. Köttbullar. Potatis. Sås. Lingonsylt. Det blir exakt det vi kommer bjuda bästisparet på dagen efter vi kommer hem och de kommer över på middag och skvaller.

Sedan en timme tillbaka har jag haft tandvärk. Den värsta någonsin. Jag vill gråta och slita av mig ansiktet. Kan inte förstå hur det kan göra så ont..

Bjuder på en bild fotad idag (10+6) på en hungrig tjockis:

Tandläkaren, Tänder,
Imorgon går jag in i vecka 12. Sista kritiska veckan, sen ska jag slappna av som jag lovat mig själv.
Att vi ska få göra ultraljud den 15 januari känns som en gudagåva, sista beviset på att första tiden har gått bra. Om bara KUB-testet går bra. Inte heller känns det långt till RUL, vilket vi har bokat den 1 mars.
 
Nu har vi 6 dagar kvar här på Hawaii, och det känns rätt lagomt. Om man nu ens får säga så ;)
Men jag längtar hem såklart, vi längtar efter våran lilla Charlie. Vi tittar på bilder flera gånger om dagen och frågar oss vad han gör just nu. Jag längtar efter att kunna använda min telefon, ringa tandläkare och barnmorska. (Nu är det min mamma som får ringa åt mig medan hon och jag konverserar på facebook-chatten. 24 år och morsan ringer tandläkaren åt en.. ) Jag längtar efter mina kompisar och efter att äntligen få berätta vår stora hemlighet.
Och så längtar vi båda efter en dag på soffan. Plus att jag längtar efter mat... Riktigt svensk mat. Riktig svensk potatis till exempel.. ;) Och så längar jag efter våra nya handdukar inne i badrummet (?) och våra nya sängkläder.
Lite efter symaskinen med. längtar efter rätt mycket med andra ord.
 
Men 30 gradig värme, sol och ett underbart land är ju inte heller fel! Så inte kommer jag lida av resterande dagar, jag ska njuta!
 
Igår var vi på luau på hotellet, fri bar och så mycket mat man kunde äta. Maten var tyvärr sådär och den öppna baren lockade mig inte så värst. De serverade lila potatis. Lycka! Potatis! Men den smakade superilla, besvikelsen var total. Rätt gott kött dock, och en rolig show. Jag var nära tårarna när ett gäng barn fick komma upp på scenen och lära sig dansa hula. Ett rejält hormonrus, pinsamt.
 
Nu blir det att invänta fästmannen (!) och sedan tar vi en kortis på stranden, innan vi ska besöka Walmart.
 
 
 

Och just det, längtar hem så jag kan börja skriva listor, vi har ju ett bröllop som ska börjas planeras!
 
 
 
 
 
 
 
 
Tänder,

Första dagen på nya året blev fantastisk. Vid världens vackraste utsikt på/i/vid Waimea Canyon friade tv-killen. Och jag sa ja såklart!

Vilken underbar start på året!

Då var det nytt år även här på Hawaii. 2013 - året då vi ska bli föräldrar, den där galna skåningen och jag.

Bloggandet har legat på is ett tag. Vecka 9 var en pärs, spenderade större delen av dagarna i sängen och lyfte inte ett finger mer än jag behövde. Veckan minns jag som ett enda stort illamående.
Sedan kom vecka 10, Hawaii! Jag mådde toppen! 26,5 timmes resa var inga problem ens. Nu har snart vecka 11 gått och jag är fortfarande blessed med härligt mående. Växtvärken har avtagit, illamåendet går att undvika bara jag äter och tröttheten botas lät med en powernap. Okej, där ljög jag. Tröttheten är obotligt trots en (3 timmar lång) powernap.

Igår var det nyårsafton. Jag firade in det nya året med solsting och tandvärk, på Hawaii. Man ska inte starta året för bra tycker jag, då får man för höga förhoppningar ;)
Det där solstinget, detta preggo somnade visst på mage i solen igår. På vägen upp till vår villa kollapsade jag, kräktes, blev blind och kunde inte prata. Mycket obehagligt! Det positiva är att jag fick åka golfbil upp till villan, det hade säkert varit kul om jag varit vid lite mer medvetande. Efter en svalkande dusch, en persika att gnaga på och vila i sängen blev jag snabbt mig själv igen. Det enda beviset som är kvar nu är mina sönderbrända lår, vader och skinkor. Såååå, det gör jag inte om.

Och tandvärken då, jooo... Förra veckan tog vi oss till tandläkaren i Kauai. Min ena kindtand är sprucken och roten inflammerad. Den behöver rotfyllas eller dras ut. 10lax kostar det här så vi sa tack och hej. Vi blev istället erbjudna penicillin och en provisorisk lösning. (Detta hjälpte i en dag.) Förhoppningsvis kan någon tandläkare förbarma sig över mig redan dagen efter vi kommit hem. Risken finns att jag sliter ut mina tänder med ren råstyrka annars.
Och just det, redan 4-5 dagen här så tappade jag en lagning på andra sidan munnen. Min tandläkarskräck kommer få sig en rejäl fight hemma..

I övrigt har vi det toppenbra! La ut en film på Facebook igår när vi badar, och vi var noga med att inte magen skulle synas. Men en tjej jag känner la ihop en bild och videon och skickade ett mail till mig. Bebis eller bullar i magen? Såklart den är en bebis! Vår lilla bebis!

Nu har vi 8 dagar kvar på Hawaii, vi ska fortsätta njuta av värmen, solen, havet och varandra. När vi kommer hem kommer vi prata öppet om bebisen och magen får titta fram bäst den vill. Som jag längtar!

Tänder,