Tandläkaren ringde och gav återbud på dagens besök. Jag är faktiskt lättad!
Vi pratade om hur ont jag haft och hon konstaterade en inflammation men att det verkar som att penicillinet börjar funka.
Ny tid på onsdag, men jag kunde ringa när som för akuttid om det börjar göra ont.

Igår lyssnade vi på hjärtat hos barnmorskan igen. Vi har en sån fin barnmorska som verkligen tagit min oro på allvar,både oron om lilla hjärtat och om min egen vikt. 
Idag hade jag äntligen gått upp i vikt! 1,5 kg till och med, så det är helt fantastiskt tycker jag! eftersom många påtalar hur stor min amge är så tog jag upp det igen och hon sa återigen att storleken på min mage är normal, att alla ser olika ut och att jag inte hade så mycket att "gömma" bebisen i innan. Jag köper det, igen. 
 
Bebisens moster, och tillika min syster, var med och fick också höra hjärtat. Hon var förvånad över hur fort det slog. 
Idag slog hjärtat 144 slag per minut, vilket var lite färre slag i minuten än sist. Men fortfarande pekar hjärtslagen på en flicka ;) Barnmorskan pekade ut min livmoder också och nu nådde den ända upp till naveln och nådde ända ut i kanterna bredden. Hon klämde också på mina tarmar så jag fick känna hur de låg, och de ligger redan ända uppe under revbenen. Lite obehagligt! 
 
Vi fick också frågan om vart vi tänkt att bebisen ska födas, om vi har funderat på vilket sjukhus. Jag och Fredrik pratade kort om det häromdagen och kom fram till att SÖS är närmast och att vi faktiskt intehar någon erfarenhet av sjukhusen här alls. Så när barnmorskan undrade vilket vi ville välja så fick det bli SÖS. Fredrik hade koll på att vi har ca 10 minuter dit och rätt köfri väg, så det känns bra. Googlar man "föda på SÖS" så får man fram mycket bra, både en fin presentation på deras hemsida och diskussionstrådar på forum där större delen är mycket nöjda. Så spännande att redan få välja sjukhus, det känns lite som att det börjar närma sig! 
 
Efter besöket hos barnmorskan strosade jag och lillasyster lite på Liljeholmen och klämde på bebiskläder. Sedan hittade hon ett skidställ hon sökt och tur nog fanns rätt storlek. Vi hade tänkt få i oss lite middag innan hon skulle hem men det hanns inte med då hon skulle hem för att gå på ridlektion. Jag är avundsjuk! 
 
Idag blir det tandläkaren. Min ork är slut, jag orkar knappt känna. Blir liksom bortdomnad inombords känner jag, och jag hatar den känslan. Men jag är ändå rätt rädd då jag har så ont. Jag vill inte att hon rör tanden eftersom det gör ont där. Troligen behöver hon öppna upp och tappa ur var och rensa, så känns det kanske bättre efter men jag vill bara inte. Blir rädd att jag kommer bitas, som ett djur som har ont. Ska försöka att inte bita tandläkaren, det kan vara en dålig idé. 
 
Vårkänslor och nya (för små) converse. Igår fick jag lära mig hur viktig fotovinkeln plötsligt blivit. Rätt superviktig. 
Tänder,

Nu har vi bestämt hur gallerfiltarna ska pimpas och dessa fyra tygmärken är på väg hem till oss. De ska sys fast två på varje, i motsatt hörn liksom. Kommer bli så bra så!

 

Seminariet jag och min arbetsgrupp skulle hålla gick faktiskt över förväntan. Inte för att jag hade låga förväntningar på min arbetsgrupp, utan mina förväntningar på mig själv och vad jag skulle klara med smärtan. Att det gick så bra är tack vare den fina arbetsgruppen jag har hamnat i som hjälpte mig och tog över lite av det jag skulle säga så jag inte behövde röra munnen så värst mycket. Vi fick jättefin respons av resten av klassen och av läraren. Att han använde ordet "Utmärkt" kommer jag ha med mig länge!

Tur att jag inte var nervös över seminariet redan igår, eftersom jag inte har sovit sen 02 och har sån fruktansvärd tandvärk så jag inte riktigt kan prata.
Hur fan ska det här gå?!
Natten har spenderats gråtandes med Alvedon, vatten och kräkningar av smärta. Den här sprängande smärtan i tanden har inte låtit mig vila en sekund. Det känns på allvar som att tanden ska sprängas, och ibland har det liksom knäppt till i den och då har jag varit säker att den kommer splittras i munnen på mig när som helst.
Den får inte lossna! Den syns för mycket!!
Panik, skräck och hysterisk smärta.
Och så ska vi hålla ett seminarium idag klockan två. Yes. Jag dör.

Jag är så himla dålig på att lägga in bilder på bloggen, det blir bara väggar av text!
Jag ska försöka bättra mig och lägga in lite roliga bilder, för jag har ju flera stycken. Jag har till exempel bilder på bebisens senaste tillskott i garderoben. Ja, jag ska allt bättra mig.
Här kommer minis senaste fashion, klicka för att se bilderna större: 
Grönt set från Lindex i storlek 62. (Byxorna fick mycket märklig färg på bilden)
 
  Fantastisk body med fåglar från MOLO i storlek 56.
 
 Byxor i organisk bomull med patches på knäna och en supermjuk tröja i storlek 62. Båda från Lindex. 
 
Igår slog jag och Fredrik vad, vi skulle lägga ut en bild på magen på facebook och be våra vänner gissa kön. Blev det flest gissningar på pojkeså skulle vi inte ta reda på könet, och flest gissningar på flicka så skulle vi ta reda på det. Men Fredrik drog sig ur vadet i sista sekund, och tur var väl det för mig då 11 stycken gissade på pojke och 6 stycken gissade på tjej. Nu får han fortsätta fundera fram tills på fredag om han kanske kan tycka att det är okej om vi kollar kön ändå. Bjussar på facebook-bilden och en bild hur jag ser ut bakifrån eftersom några undrade. Jag ser rätt likadan ut som innan jag blev gravid om man ser mig från det hållet.
 
 
 
 
Idag har jag haft oro i magen angående mini, igår kände jag inte av minsta lilla rörelse och inte heller var det något liv i magen under dagen idag. Så i eftermiddags blev det en omgång med vår doppler för att lugna mina nerver, och visst tickade hjärtat på där inne och för ungefär en timme sedan var det någon i min mage som vaknade till och började leva om. Phju! Troligen hade mini vänt sig om och sparkade inåt igår. Det är tydligen vanligt när de är så små och fortfarande har gott om plats. 
 
Imorgon ska vår arbetsgrupp hålla i ett semnarium om fyra pedagoger som levde på 1600 och 1700 talet och jag kan inte ens uttrycka i ord hur nervös jag är. Känner mig helt oförberedd, men hur många gånger jag än läser det jag ska så känns det inte bättre, snarare sämre. Hujedamig. 
Jag ger upp läsningen och kommer bara köra. Det är ingen idé att göra något annat. Bara köra.
Nu rullar Ullared på kanal5Play, jag käkar snickerskaka och Charlie kramas med bebisen. Känns som om det får bli liknande fortsättning på kvällen.Förutom att Ullared måste bytas ut då jag (pinsamt nog) redan sett alla avsnitt. Kan inte låta bli att älska programmet. 
 
 

Nyss kissade jag i en burk och blandade med bikarbonat. Det är något jag aldrig trodde jag skulle göra...
Anledning? Det kan tydligen förutspå könet.
Jag har hakat upp mig på bebisens kön. Trodde verkligen aldrig att jag skulle göra det, men nu kan jag knappt tänka på annat. Jag vill veta! Jag blir lika glad oavsett om bebisen har snopp eller snippa men det känns mer som att jag kommer veta vem som är där inne om jag vet könet. Det är märkligt, oavsett är det vårt barn där inne.
Men ja, en fix idé har det blivit.
Fredrik håller fast vid att inte vilja veta, MEN om jag inte talade om könet under två dagar så skulle han fundera på om vi kanske ska ta reda på det. Jag lyckades vara tyst om det i två dagar och tills på fredag ska han ha bestämt sig för då är det dags för ultraljudet.

Bikarbonatet förutspådde en flicka iallafall, precis som skrönan om hjärtslag. Slår bebisens hjärta mer än 140/minut så är det en tjej, annars en kille. Vår bebis hjärta slog 155slag/minut sist vi kollade. Magformen=pojke. Mitt bra mående = pojke. Ingen pigmentrand på magen=flicka. Ingen halsbränna=flicka. Bebisen sparkar mycket på höger sida=pojke. Inga urinvägsinfektioner=pojke.
Ja ni ser. En total blandning bland "testen" och jag har ingen aning alls längre om det är en flicka eller pojke i min mage.

Jaha. Det blev alltså återbesök hos tandläkaren redan nu. Tandvärken har smugit sig på den senaste två veckorna och vissa kvällar har varit rätt jobbiga. Absolut inte "hawaii-tandvärk", men tandvärk. Molande värk. Plus att jag är kraftigt förkyld med lättare bihåleinflammation som säkert påverkar, tänkte jag och har hållt det hela rätt hemligt.
 
Tog mod till mig och ringde tandläkaren i tisdags som erbjöd en tid redan igår, men den avböjde jag. Så de bokade helt enkelt in mig idag, jag skulle dit sa de. Risken fanns att två tänder behövde rotfyllas. 
Klockan 10 ringde tandläkaren till Fredrik för att bekräfta att han verkligen tar med ig till den bokade tiden 10.30. Såklart han gjorde det.  Väldigt lustigt att de inte litar på att jag kommer... Jag som bara ääälskaaar tandläkaren. 
 
Väl där gick det rätt bra. Jag bet ihop psyket och höll munnen öppen. Domen: En helt annan tand än vad vi trott behöver rotfyllas. 
Panik. 
Efter tanden hade öppnats var det en kanal i tandroten som drabbats av "tanddöd", vävnaden i tanden har dött, och en kanal fick en diagnos som innefattande ilande-nånting. Båda kanalerna behöver rotfyllas.
Idag öppnades tanden som sagt och en rensning gjordes i båda kanalerna, och det gjorde mycket mer ont än den förra rotfyllningen. Eftersom det fortfarande gjorde ont när rensningen var klar så blir det en rensning till på torsdag och sedan ska den fyllas om någon månad. Sen ska jag vara klar. Igen. 
Fan alltså.
 
Men jag ska fixa det här. Jag har ingen aning om vart den här plötsliga bestämdheten kommit ifrån, men jag ska fixa det och försöka att inte få panik. Det är snart över.
Nu ska jag få i mig lite soppa och sedan åka till Rabalder för att jobba stängning så Emma får åka iväg på roligheter.  
 
 
Förresten, idag går jag in i vecka 19! En vecka ifrån halvvägs, och exakt en vecka kvar till rutinultraljudet. Så himla spännande! Förhoppningsvis kommer jag snart kunna lägga upp ett kollage med magbilder från vecka 12 (tror jag) till vecka 19, ev om jag väntar till vecka 20. 
Tandläkaren, Tänder,

Idag fick bebisen två gallerfiltar. Lekia har ett fint erbjudande där man får 2 för 169kr. Jag var hemskt sugen på en limefärgad och en brun eller svart men den i lime var slut och Fredrik tyckte svart var trist. Så till slut kom vi hem med en ljusrosa och en brun. Den ljusrosa kommer gå såååå fint ihop med den bruna liggdelen till vagnen, och den bruna filten var visst roligare än en svart.


Ikväll tog jag tag i bebisens lapptäcke som ska vara till vagnen. Vi valde noga ut 4 tyger när vi var på Stoff och Stil sist. En blommig i lila och orange, en svartmönstrad, en orange med färgglada fåglar i bur och en likadan fast beige med fåglar. Väldigt fina tyger och bilden gör inte bitarna rättvisa. Ikväll har jag klippt ut bitarna, strykt och nålat två av sex längder. En bra början!

 

Hej bebisen, jag längtar efter dig! Skulle vara fint att skynda på tiden lite nu, för hur mycket jag än älskar att vara gravid så vill jag ha dig på utsidan. Typ nu.

Jag får mycket frågor om barnvagen. Som sagt, vi har ju redan bestämt oss, skönt nog.
Vi har gått igenom våra kriterier och uteslutit vagnar som inte uppfyller dessa.
Den som toppat våran lista redan sedan första diskussionen är Brio Go. Enda tvekan var hur hjulen kommer att funka i snö, men i vintras släpptes Brio Go 2013 som också har vinterhjul. Man kan alltså byta ut de svängbara hjulen i fram till likadana som bakhjulen, alltså får man 4 stora fasta hjul.
 
Några kriterier vi har haft är att vi vill ha bra fjädring, svängbara låsbara framhjul, en smidigt och relativt liten vagn, vändbar rymlig sittdel och att vagnen inte är för låg. Och alla dessa uppfyller Go.
Sådant som vi inte såg som prio men ett stort plus var lättåtkomlig varukorg, ergonomiskt handtag, vinterhjul, och att man kan fästa babyskyddet direkt på chassit. Även detta uppfyller Go.
Vi har bestämt oss för ett svart chassi med en brun liggkorg, svart eller brun sittdel och rött babyskydd.
 
För att kika på fler färger och läsa mer om vagnen så klickar ni här! (Länken öppnas i nytt fönster)
Alla hjärtans dag. Från att vara en dag som alla andra har den blivit något speciellt för att jag vet att jag alltid får spendera den med min stora kärlek. 
 
I år hade han en ordentlig överrasknig också. Vår sista alla hjärtans dag på tu man hand skulle visst firas med dunder och brak. Han byggde upp mina förväntnigar flera dagar i förväg och sa att han hade fixat något som var tusen gånger bättre än förra året, och förra året var sså himla mysigt! Då överraskades jag med restaurang, helt utan min vetskap. Så mysigt!
 
I år berättade han att vi skulle åka iväg på eftermiddagen. Det var allt jag visste. Jag skrev klart tenta i skolan och for hem för att göra mig lite extra tjusig och sedan bar det iväg till bussen.
Vi åkte kommunalt i till stan där Fredrik först hade bokat in bio; "Galen i dig". Ett romantiskt drama vill jag kalla det. Himla bra film och vi hade toppenplatser längst bak där det är större utrymme.
Vidare från bion skulle vi ta en promenad, för att landa på T.G.I.F där middag väntade. Pasta bolognese för min del och kött för Fredrik, plus en slags oreokaka med glass till efterätt. Vi satt kvar länge och pratade och bara hade det mysigt.
Sedan började vi gå mot T-centralen och jag var så himla nöjd med vår mysiga kväll!  Men då sa Fredrik att han skulle "Visa en sak till", och drog med mig mot Scandic. Där chockade han mig genom att checka in, och berättade att vi skulle spendera natten där. Malin dejtade visst Charlie för natten. Inte förrän vi kom upp på rummet och Fredrik packade upp sin ryggsäck med kläder, tandborstar, glasögon och linser så fattade jag att det var på riktigt. Vi skulle sova i det fina rummet med de stora sängarna och fluffiga kuddarna!
Han ville att jag skulle få en riktig hotellfrukost eftersom vi aldrig åt det på Hawaii. Jag dog kärleksdöden, för tusende gången den kvällen.
Rummet hade badkar vilket är det bästa jag vet, så självklart skulle det badas lite också. Sen latade vi oss så fruktansvärt mycket, ända till lunchtid dagen efter då det var dags att checka ut. Hotellfrukosten var exakt så himla god som jag hoppats och jag kommer stå mig länge på bara tanken av den. 
 
Så det var min alla hjärtans dag det. Mer än alldeles perfekt. Jag är så himla tacksam över att ha en sån underbar fästman som gör så himla mycket för mig. Skämmer bort mig, får mig att skratta och älskar mig.
Att också var bortskämd med en sån fin vän som Malin, det är då alldeles obegripligt. Underbara du!
 
Herregud vilken dröm jag haft inatt.
Mitt gamla lägenhetshus i Gävle målades om till gult, och han som gjorde det lovade också att måla om min lägnhet vit. Sedan var jag i ett konstigt höghus där det fanns vägar likt saturnus ringar upp mot toppen. Vi förlorade några personer som föll ut och några barn försvann i hissarna. Plötsligt var jag i en villa med Fredrik och vår nyfödda dotter som jag matade genom att låta henne dricka direkt ur mjölkpaketet. Plus att i hela det här kaoset fick jag ett vykort av Fredrik med mitt ex's namn skrivet tusen gånger över hela, felstavat. Tror det var i det konstiga höghuset. Jag är glad att jag är vaken nu!
Men istället är bröstet alldeles fullt av längtan efter vår bebis. Jag har nästan lite svårt att hålla tillbaka tårarna, för att jag längtar så hemskt mycket efter att få ha dig här på utsidan!
 
Idag ska jag bara vila fram till 16, då ska jag åka till "min" familj och passa tjejerna. Första gången sedan början av december då de flyttade en bra bit bort då. Det ska bli så himla kul!
 
Jag är hemskt pirrig i magen över morgondagen, då jag vet att Fredrik har en överraskning. En ordentlig överraskning verkar det som också! Jag måste till och med hålla mig ledig på fredagförmiddag. Undra vad han kan ha hittat på för något...
 
 
 

Jo, visst var igår starten på hur livet kommer se ut framöver. Även ikväll har någon gjort sin närvaro märkbar. En liten puff, så svag och försiktig. Några minuter senare kändes samma sak. Jag som trodde jag skulle få vänta till typ vecka 25 minst eftersom jag har moderkakan i framvägg. Fasen så häftigt det är!

Om Fredrik är avundsjuk? Jag skulle tro ungefär hundra miljoner liter.

Jag är 99% säker på att jag just kände bebisen! Ligger i sängen och försöker sova men bäckenet spökar då jag burit datorn till skolan.
Kände det alldeles nyss, något som rörde sig svagt i magen. Som en muskel, eller ett konstigt tyst mjukt kurr.
Först kändes rörelserna en stund sedan upphörde de och sen kändes det en lite snabbis igen.

Jag är 99% säkert på att vi just hade vårt första möte, jag och mini.

V.17 (16+3) blev den magiska veckan.

Dagen började rätt kasst och jag kände mig riktigt förkyld. Plus att humör har varit i bott i två dagar. Jag har känt mig så himla arg och irriterad, världens hormonkossa. Men när Fredrik vaknade idag vände det rätt fort och vi bestämde oss för en tur till Kungens kurva och Skärholmen centrum.

Ute i Kungens klämde vi lite på barnvagnar trots att vi redan bestämt oss. Vi åkte därifrån och kände oss, om möjligt, mer nöjda med vårt förstahandsval.

Vidare till Skärholmen där vi kikade på kläder till Mini. Fick hem en "gravidbox" med fina erbjudanden häromdagen där det fanns en rabattcheck på valfri body från Kappahls härliga märke newbie samt 25% på valfri vara. Vi valde världens finaste body och ett par mjuka byxor till. Plus att det blev en fin body och ett par tossor på Lindex.

Vi köpte också en caremaxx doppler för att kunna lyssna på Minis hjärtslag när jag blir superorolig och inte kan ta mig till barnmorskan. Vi testade den på en gång när vi kom hem och det magiska pickandet hördes. Jag blev alldeles varm i hela kroppen, det lugnet som sprider sig är obeskrivligt!

Varning! Nu blir det ett helt gnällinlägg om mitt bäcken.
 
Igår krashade mitt bäckent, igen.
Efter att ha burit med mig datorn till skolan i torsdags, fast jag inte får/ska så började jag rätt snabbt få ont redan samma kväll. Trots att jag hade ont så tog jag tag i städningenigår och det fick jag allt straffa för, rätt på en gång också. Från att ligga på 2-3 på smärtskalan så eskalerade det till en 5-6 och innan jag visste ordet av så var det uppe på en 9a och jag var orörlig.
Fredrik fick halvt bära in mig i sovrummet efter att jag somnat i soffan och jag har legat i samma sovposition hela natten.
 
 
Idag känns det lite bättre, det är ungefär 4-5 bara. Men jag ska jobba så jag räknar med att vara uppe på 8-9 ikväll igen. Dock var det himla svårt att ta sig ur sängen, det gjorde SÅ ont.
Det oroar mig fruktansvärt mycket att jag blir så dålig när jag burit datorryggsäcken som väger max 2,5-3 kg. Jag kommer väga minst så mycket till, och mitt bäcken klarar tydligen absolut inte av den extra vikten. 
 
Bah, denna oro! Jag vill ju verkligen inte hamna på kryckor eller i rullstol, men det bådar ju inte gott eftersom smärtan ökar och kommer frekvent ju längre graviditeten fortgår. 
 
Mina bäckensmärtor (<--klickbar länk) handlar om att min vänstra SI-led (<--klickbar länk) inte sitter på plats. Min SI-led är överrörlig och kommer ur sin bana, och musklaturen runt om är kraftigt försvagad och orkar varken hålla leden eller sig själv på plats. I och med detta har också en disk i ländryggen fått en mindre skada. Försvagningen av muskulatur finns på båda sidor, men än så länge så har min högra SI-led hållt sig på plats. 
 
Den röda markeringen visar vilket fäste som är felande på mig.
Sedan två veckor tillbaka har jag världens hjärtklappning till och från, men jag vet, det är normalt. Men lika jobbigt för det. Flåsar som en flodhäst på vattengympa bara jag ska gå till bussen, och sedan kör hjärtat igång så jag blir skraj att det ska hoppa ut ur bröstet på mig. Andra tydliga graviditetssymptom är mitt bäcken, mitt "hetsiga" humör och att jag måste kissa hela tiden. Vila, vila och åter vila är rekommendationen för hjärtklappning och bäckenet. Jag tänker inte klaga!
 
Igårkväll firade jag och Fredrik mina tändermed kinamat på Fu Thai Restaurang & Sushi uppe på Hägerstensåsen. Det var god mat men rätt dålig service och tråkig lokal som inte alls var mysig. Ska man köpa mat där ska man helt klart köra på take away. Planen var att åka till Älvsjö värdshus, men de hade fått en vattenläcka och det var därför stängt. Det får bli en annan gång!
 
Just nu är Fredrik på en 80 miuter lång helkroppsmassage, och jag är aboslut inte avis. Eller..?
Jag ska försöka överraska honom genom att ha städat när han kommer hem. Samvetet är lite tungt över att han verkligen gör allt hemma sedan jag blev gravid. Men trötthet och bäckenproblem har begränsat mig en hel del. 
 
Magen mår bra och är lika fin som alltid. Den växer varje dag känns det som och jag är så förvånad över hur stor bebisen är. Flera gånger om dagen kommer jag på mig själv med att försvinna in i mina egna tankar och bara känna efter om bebisen rör sig. Trots att jag inte känner något än så känner jag efter så himla hårt att jag nästan skulle kunna inbilla mig något. Jag verkligen älskar att vara gravid! 
Igår fick vi ett fint sms av Emilia, som berättade att Alice köpt en bok till mini.
Minis allra första egna bok! Åh, jag blev så glad. Böcker är en himla fin present, och jag hoppas att vår lilla kommer ha ro i kroppen att lyssna på sagor i oändlighet. 
Boken Alice (knappa 9 månader gammal) hade valt var "Lilla spöket Laban får en lillasyster". Det kan inte bli mer perfekt! Den ska vi läsa ofta för knodden.
 
För en vecka sedan var vi i Gävle och snabbvisitade över dagen. Första anhalt blev Valbo köpcentrum för att köpa en brödrost. Andra anhalt blev en 40 minuter kort (oplanerad) vist hos mina föräldrar, jag hann rätt precis fika och kissa. 
Sedan fortsatte vi hem till Emilia, Micke och Alice. Min stora fina Alice. Hon bara växer och växer. Både i personlighet och utseendemässigt. Hon är ingen bebis längre, nu är hon en liten tjej med stark vilja!
Och hon har de sötaste små ögonen och det finaste gyllene håret man kan tänka sig. Fina lilla guddotter!
 
Sedan for vi vidare till det Landbergska palatset för pizza, skitsnack, hundmys och en dos tonårstrots. Som jag har saknat det! Märkligast någonsin var efter att jag och yngsta tjejen uttit på hennes rum och patat om livet, och om hur deras katt Ture hade varit försvunnen länge, så gick Tessan ut för att röka. Inget konstigt i det. Om det nu inte vore för att hon börjar hoppa och skrika, för kattrackarn kommer gående! Märkligt sammanträffande. En hungrig och tovig kisse som hade spenderat över en månad på fri fot. 
 
Vi var hemma igen runt 02 på natten och jag var helt slut. Dagsutflykt till Gävle är inget jag rekommenderar, man måste få mer tiiiid! Men det var verkligen guld värt att få träffa de två personer i Gävle som jag saknar mest. Den enda delen av Gävle som jag alltid längtar tillbaka till. Ett spontanbesök, en lunch eller bara lite häng. Sån himla saknad alltså. 

Dags för tandläkaren. Eventuellt sista gången nu. Eller rättare sagt; det får bli sista gången! Tycker hon av någon outgrundlig anledning att den sista tanden ska rotfyllas får jag allt tacka nej. Mitt psyke och min mage klarar inte det en gång till just nu. Har så himla ont i magen, mår illa och svettas och har knappt sovit inatt. Denna oro alltså.
MEN! Nu kan det snart vara över! Eventuellt kommer jag ha rotfyllningen som rest i september. Men då får det vara så. Värst är att den här tanden sitter i underkäken, det gör ju så jäkla ont att få bedövning där.
Usch. Har jag sagt att jag inte vill?

 

 

Uppdatering 11.29:

JAG ÄR KLAR! Tanden kunde lagas istället för att rotfyllas och rotfyllningen på andra sidan gjordes klart. Allt är alltså fixat och jag behöver inte komma tillbaka förrän i september då vi ska göra "årliga" kollen. 

Förstå, jag kommer kunna sova igen, plugga, fokusera på mini, ha en problemfri mage (nåja, nästan iallafall) och njuta av livet. Ett stort svart moln försvann på min himmel. Helt sjukt underbart!

 

 

Tandläkaren, Tänder,
Skickade precis in mina två kompletteringar (på 6 sidor, phju) jag hade kvar sedan Hawaii!
Bara jag får ett OK på dom så är jag officiellt klar med termin 3.
Så. Himla. Skönt!

Nu ska jag väcka latmaskarna. Igen.
Nej, det blev inget plugg igår. Jag somnade.. Dumt!
Idag måste jag göra klart men klockan 14.45 ska jag till naprapaten igen så jag hoppas på att bli klar innan för jag vet någon som kommer ha ont efter..

Igår fick jag sug efter lakritspuck och turkisk peppar och skickade Fredrik till kiosken för första gången. Lakritspucken var slut och eventuellt reagerade mini på det, vi troooor att vi kände något på magen. Tröck man fingrarna nedanför naveln på buffade det lite lätt där, men det kändes knappt i magen utan mer på fingrarna. Kan också varit en muskel eller magkurr som inte känns. Eller vad som helst, vi vet ju inte än!
Det känns så spännande, jag längtar ju så mycket tills vi kan känna bebisens rörelser!
Nu sover Fredrik igen efter en vaknatt med SuperBowl och jag sitter och äter frukost, för andra gången. En lugn frukost med lugn i själen.
10.30 hade vi tid hos barnmorskan för att lyssna på hjärtat, och det slog så fint. Hon sa att det kan vara svårt att hitta det lilla hjärtat så det kan ta en stund, men hon hittade det på en gång. Exakt på stället hon satte ner ultraljudsgrejen på så hörde vi pickandet. Till och med rörelser hördes. Magiskt. 
 
Vi går på extrakontroller hos barnmorskan för att lyssna på hjärtat. Bara för att jag ska våga njuta av graviditeten. Jag litar inte riktigt på att min kropp klarar det här, att bära ett barn är en stor grej. Min kropp håller på att skapa liv. Katastroftankar om att barnet har dött kommer lite för ofta, men tack vare de här extra tiderna hos vår snälla barnmorska så känner jag mig lite mer lugn. 
 
Bebisen är nu ca 15 cm och min livmoder når nästan ända upp till naveln. Än har jag inte gått upp något i vikt, utan istället gått ner 0,5 kg enligt barnmorskans våg, men detta var inget att oroa sig över sa hon utan viktökningen kan komma senare. Vissa går upp nästan allt i början, andra utspritt över hela och några går upp i slutet. 10-15 kg sa hon var en "normal" viktökning och det kommer jag säkert hinna med.
Jag har känt pirr nedanför naveln på höger sida en gång förra veckan och igår. Ett pirr jag inte kan beskriva. Killande, nästan smekande och inte alls kurrande. Det är kanske bebisen. Spännande!
 
Vi pratade om mitt bäcken och mina problem med vänstra fogen, det är ett dåligt tecken att det har blivit sämre sedan gravititeten tog fart och jag borde prova ut ett höftbälte hos rehab. Skräcken är om jag kommer behöva kryckor eller rullstol sista tiden, risken finns sa barnmorskan men hon kunde tyvärr inte säga något om hur det kommer bli. Hormonerna gör det hela värre, men det kan vara vissa veckor det är sämre bara. Men höftbälte it is och sen får framtiden utvisa hur det blir!
 
 
Nu ska jag försöka skriva ihop två kompletteringar jag har hängande efter Hawaii, eftersom de tydligen ska in imorgon berättade min lärare. Sedan måste jag kanske börja titta på monstertentan som ska in om två veckor, evetuellt ska jag vila/måla naglarna och ta monstertentan en annan dag. Allra först ska jag dyka in i kylskåpet och plundra det på Super Bowl-rester. 
Här kommer en, enligt mig, superbra lista för vad bebisen kan komma att behöva. Eftersom jag är lite av ett kontrollfreak så älskar jag listor och att ha koll på läget rätt tidigt. Såklart är inte allt detta nödvändigt, vissa saker används nog inte ens, men det känns som en bra grund att utgå ifrån och såklart kan man modifiera listan hur man vill. Vi har redan lagt till och tagit bort lite saker.
Det blir ett X för de saker vi redan har, och en notering på sakerna vi har bestämt oss men ej inhandlat riktigt än.
 
Vagn:
( ) Vagn     (Brio Go 2013)
( ) Filt
( ) Täcke och kudde
( ) Plastad frotté
( ) Vagnleksak/Mobil
( ) Reflex 
( ) Skötväska      (Brio Go)

Bil:
( ) Bilstol      (Brio Go)
( ) Solskydd till bilfönster

Sova gott:
(X) Spjälsäng/Vagga
(X) Spjälskydd
(X) Madrass
(X) Täcke
(X) Kudde
(X) Lakan
( ) Plastad frotté
( ) Påslakanset
( ) Leksaksmobil/speldosa
( ) Gosedjur
( ) Babynest
( ) Babyvakt

Sköta om:
( ) Skötbord      (Brio sängskötbord)
( ) Skötbädd/skötskydd
( ) Mobil 
( ) Våtservetter
( ) Tvättlappar
( ) Blöjor 

Äta mat:
( ) Amnings-BH
( ) Bröstpump
( ) Nappflaska
( ) Flaskborste
( ) Modersmjölksersättning
(X) Amnings kupor
( ) Haklappar
( ) Dreggelhaklappar
( ) Kräkhanddukar

Bada:
( ) Badbalja      (En ihopföllbar variant, FlexiBath) 
( ) Tvättlappar av frotté
( ) Babyolja
( ) Badhandduk med huva

Kläder stlk 50
( ) Body      (Gärna omlottmodell)
( ) Dress
( ) Mjukisbyxor
( ) Mössa
( ) Pyamas
(X) Strumpor

Kläder stlk 56:
( ) Bodys 
(X) Strumpor
( ) Pyjamasar
( ) VelourByxor
( ) Mössor
( ) Tossor

Mini-Apotek:
( ) Kräm mot röd bebisrumpa
( ) Näsdroppar för spädbarn
( ) Panodil, stolpiller för spädbarn
( ) Febertermometer
( ) Kräm mot torr hud
( ) Idomin
( ) Barnolja
( ) Xylocain

Övrigt:
(X) Filtar 
(X) Amningskudde (Hemmasydd)
( ) Bärsele/bärsjal
( ) Babysitter
( ) Snuttefilt      (Rätt Start Snuttefiltskompis Laban Slott)
( ) Nalle/gosedjur
(X) Nappar 
(X) Napphållare 
( ) Babygym      (Rätt Start Babygym Laban Slott)
( ) Bindor till mamma
 
Säng och "innehåll" som madrass och täcke kommer få, det blir den som Fredriks brorsöner har sovit i nere i Skåne. Älskar när saker går i arv, även om inte sängen är en gammal släktklenod, än.
Vagnen är helt klart bestämd efter att vi har testat oss fram i butik, så nu inväntar vi en schysst på blocket annars bokas en ny om någon månad så den hinner komma och landa hos oss innan bebisen ska göra detsamma. Emilia skänkte lite bra-att-ha-saker, bland annat amningskupr, som hon hade över sedan Alices babytid, och det uppskattas massor!
Angående babygm så har vi båda fastnat för Laban-gymet, och plötsligt hade även Laban-snuttekompisen blivit en storfavorit. Så vi börjar se ett litet mönster där, trots att jag inte ville ha någon form av "figurer" (som Bamse, Pippi, Hello Kitty osv) på bebisens saker. De trugas på en massa varumärken alldeles för snabbt ändå. Men ja, liiite Laban kan aldrig skada, sakerna är ju så fina! Och Mumin med.. Usch, jag skyller detta på hormonerna!
 
Men något jag fuderar på är: Hur många bodys/byxa/pyjamas i 50 resp 56 kan man tänkas behöva? 5-6 bodys av varje storlek och 3-4 byxor/storlek? Än så länge har vi noll i dessa storlekar, och jag anar att det behövs fler än så ;) 
Andra bra tips på sånt man kan behövar? 

Idag byter jag inte bara vecka, från 15 till 16, utan även månad! Hej fjärde månaden!
Snart har halva tiden gått, och rutinultraljudet närmar sig med stormsteg. Overkligt, or what?

Den här bilden tog mamma på mig igår, och jag inser mer och mer att det är en människa i min mage.