Då var vi på plats i Mexico, synd bara att vårt bagage inte följde vårt exempel och nu är "borta" enligt flygbolaget. 
Vi saknar alla våra kläder inklusive badkläder och uv-dressar/hattar, Lykkes mat & blöjor, hennes kudde & sovdjur, vagnen och alla hygienartiklar inklusive smink och solskydd. 

Flygresorna gick bra trots en del förseningar på sista flyget (även det som tappade bort vårt bagage) och resan tog ca 21 timmar. Tyvärr går bilresorna uselt då Lykke måste sitta framåtvänd i barnstol & blir rädd.

Det är ca 35 grader och full sol, rör härligt ned andra ord. 3 minuter till strand vid havet, pool utanför lägenhetsdörren. Gött! 
Lykke tycker dock att både poolen och havet är skitläskiga. 








Jag har glömt att göra ett 8-månaders-inlägg. Shame on me! 
 
Mycket har hänt! Dels har Lykke varit förkyld till tusen och jag har varit matförgiftad. Jag har avfärgat håret så rejält att det gick av. Vi har hunnit bott in oss i lägenheten och älskar vårsolen på balkongen. Fredrik har fått jobb & på tisdag lämnar vi Sverige för Mexiko och återvänder 25 maj, lagom till sommaren. 
 
 
Lykke har alltså hunnit bli 8 månader & är överallt hela tiden.
Hon kan nu krypa "ordentligt", dvs på alla fyra. Hon är både snabb och nyfiken och bangar inte för att krypa iväg för att kolla saker på egen hand. Även om det som ska kollas är högt upp så når hon - hon kan nämligen både stå på knä och dra sig upp så hon står på fötterna. Livsfarligt. Hittills har vi avverkat två blåtiror.
 
Nu tar hon sig liksom överallt, från liggande till sittande, från krypande till stående på knä, från knästående till stående, osv. Hon har även börjat förstå grejen med att gå när vi håller henne i händerna. Kul! 
 
 
Gunga är fortfarande favoriten. Gärna högt! Att få krypa ute på marken gillas också. Andra barn är hemskt spännande men alla främlingar är lite otäcka, även barn. 
 
 
I matväg älskar hon allt utom vår hemmagjorda torsk och potatis. Sofies torsk på samma recept är däremot god. Potatis är väl ingen höjdare heller men sötpotatis går i. Favoriter just nu är broccoli, ananas- & päronpuré och hallon. Apelsinklyftor är också goda när hon får äta själv. Hon äter mycket bitar och tycker om att få plocka själv med maten.
 
Nu har hon börjat intressera sig för böcker, både att titta i själv och när man läser för henne. Riktigt mysigt! 
Hon leker gärna på sitt rum och kan leka självständigt rätt länge. Hon plockar fram leksaker, drar i sina leklådor och pysslar. Favoritleksaken är en plasttiger hon själv tog på en loppis, som jag betalade hela 2,50 kr för. Ungen är dyr i drift.
Nappen är en rolig leksak som hon gärna busar med och tuggar på, den används mest i sitt riktiga syfte när hon ska sova eller ligger i vagnen och myser. Annars vill hon inte ha den utan ska prata en massa.
 
 
Om kvällarna vill hon oftast inte sova. Det är enda gången hon gråter. Hon vill vara med oss då och tycker att sömn är extremt onödigt. Men så snart hon somnat (mellan 19-20) så sover hon gott sen. 
Vi har haft det jobbigt med hennes hosta som väckte henne hela tiden men efter hostmedicinen botade hostan så sover hon gott igen. 
Hon somnar 19/20 sover till midnatt, vill då till vår säng för att amma. Sedan sover hon till 03/04, ammar, sover vidare till 07-08 och vill sen göra morgon. Helt okej! 
Dagtid vilar hon fortfarande ca 2-3 timmar utspritt på 2 eller 3 tillfällen. 
 
Fortfarande är hon en glad tjej! Hon är en nyfiken och väldigt skojig person som gärna busar. Hon pratar lika mycket som jag och kan säga både "mamma" och "dä", vilket jag tror är början till ett medvetet "där".
 
 
 
Hon älskar Sofie & Vincent och det finns inga bättre människor i hennes liv tycker hon (och jag). Så fort hon ser Sofie så lyser hon upp! Vincent är helt fantastiskt skojig att retas med tycker Lykke då hon verkligen funnit alla hans "irritationsknappar". 
Så, det var 8 månader. Snart är min bebis ett helt år! Herregud!