140107

1kommentarer

Det är 7 januari och Lykke blir 6 månader. Ett halvår!
 
 
Under julen har hon bemästrat en hel del nya färdigheter och hon jobbar på dem varje dag. Man märker att hon blir äldre på hennes nyvunna självständighet. 
 
Lykke kan nu ställa sig i krypställning och skjuta sig bakåt. Att krypa framåt börjar ta sig och igår tog hon enstaka krypsteg (kryphopp?) framåt. Tittar man inte på henne hela tiden så tappar man lätt bort henne, då hon snabbt ålar iväg några meter. Hon är fortfarande extremt stark i kroppen och kan rulla åt alla håll nu, även om hon har det lite kämpigt med mage till rygg. Ibland kommer huvudet för fort och slår i golvet. 
 
 
Dagen efter julafton satt hon själv för första gången och är nu rätt stadig. Hon kan sitta själv och leka men tippar ibland. Hon har även börjat knäcka koden att ta sig från sittande till magläge. 
Hon trivs bra liggandes eller sittandes själv på golvet nu då hon kan leka med sina leksaker. Hon gillar saker som låter och lyser. Det är på golvet hon spenderar mest tid.
 
 
Hon kan härmas och pruttar gärna med munnen. Från att ha haft läpparna inåt när hon gör pruttljud kan hon nu forma den till en pussmun och prutta ordentligt så saliven flyger. 
 
Nyligen gick hennes två nedre framtänder igenom och nu är de tydligt uppe. Hon bits fruktansvärt mycket vid amning vilket är vårt största problem just nu. Vi jobbar på det men det är svårt eftersom hon inte riktigt förstår varför mamma får ont. 
 
 
Pga bitandet har hon fått lite mer "riktig" mat. Nyheter som hon gillar är: torsk med potatis (puré), morotspuré, banan (men ej mosad), kyckling med ris (puré) och att få suga på ett helt skalat päron. 
Mango är fortfarande favoriten men banan börjar klättra på topplistan! 
 
Hon sover fortfarande helt fantastiskt bra. Häromnatten sov hon från 20-04 i sin säng för att sen amma en kortis och sova vidare till 10 i vår säng. 
Oftast sover hon dock från 19-20 till 02-03 i sin säng, kommer sen över till oss för amning och sover hos oss till ca 08. 
Dagtid tar hon fortfarande 2-3 tupplurar. 1 på förmiddagen och 1-2 på eftermiddagen, oftast på ca 1,5-2 timmar styck. 
Riktigt skönt med fungerande sömn! 
 
 
Hon tycker mycket om djur. Vill gärna klappa och pilla vilket inte alla djur uppskattar. Charlie avskyr det till exempel men han går bara iväg när hon blir för pillig. Min systers hundar bryr sig inte särskilt mycket om hennes pillande, så länge hon inte drar i pälsen. 
Jag är imponerad över hur tuff och modig hon är runt djur. Hon bryr sig inte alls i om hundarna skäller eller är i hennes ansikte. Inte heller blev hon rädd när ett gigantiskt får kom och luktade henne i ansiktet på husdjursmässan. Hon fick massa fint i julklapp, bland annat ett akvarium av sin moster. Det ska börjas i tid med första husdjuret, så om en månad när flytten är klar så ska vi börja leta fina fiskar till Lykkes alldeles egna akvarium.
 
 
 
Hon är fortfarande lite mer reserverad mot människor men väldigt social och har lätt för skratt. Hon granskar folk noggrant och verkar avgöra om de är värda ett leende eller ej. Oftast får de ett leende annars kör hon på ett stone face.
Fortfarande gråter hon väldigt sällan och inte heller gnäller hon särskilt mycket. Hon är oftast nöjd och glad bara hon får vara med. Det är vid insomning ibland det kan bli lite gråt.
 
 
Ja, det är vår Lykke vid 6 månaders-ålder. Hon är helt underbar! 
 

1 kommentarer

Blöjbudet

11 Jan 2014 08:29

Blöjor,barnmat,välling mm direkt hem till dörren över hela Sverige.
Nu även med byxblöjor och blöjtårtor

www.blojbudet.se

Kommentera

Publiceras ej