140502

0kommentarer

Missade att posta ett 9 månaders-inlägg. 
Lykke blev ju 9 månader 7 april. Vilket innebär att hon varit på utsidan längre än hon bakades på insidan, riktigt coolt! 
 
Hon kan nu vinka både med hela armen och genom att öppna och stänga handen, klappa händerna, göra "indian" (handen klappar på munnen när hon säger aaaaa) och pilla med fingret på underläppen samtidigt som hon gör ljud. Skrattet som kommer ur den lilla människan när hon pruttar med munnen mot min axel/arm/ben/hand är underbart!
 
Hon har stått utan stöd några gånger men kan stå & gå längs med möbler utan problem. Hon kryper snabbare än ljuset och pillar på allt. Favoritleken är att riva ur/ner saker. Hon pratar en hel del. Rätt mycket, precis som jag. Mamma och pappa säger hon, didda (titta), dää (där) och sen lite jibberish som bland annat: "Nänänä", "bababa" "Bäbäbä", "didäjdäjdäj". Även en del morrande likt en dinosaurie har tillkommit till hennes vokabulär.
 
Fröken har nu 4 tänder och älskar fortfarande att äta. Helst ska man ta mat på gaffeln och ge den till henne så hon kan stoppa gaffeln i munnen själv.  Eller att hon rent av får använda händerna. Hon ammar också än men älskar mat i bitform och har börjat rata puréer. Soppa funkar däremot, smarta unge.. Hon har börjat testa tänderna genom att gå fram till ens lår/knä & försöka bitas, men vi har redan satt en gräns och stoppar henne innan. Hon gråter varje gång. Det är tufft såklart, men för hennes eget bästa.
 
Hon har även börjat testa oss genom att pressa fram gråt från ingenstans för att se vad som händer. Funkar ej. Rösten har hon funnit och skriker förtjust rakt ut ibland, sen ler hon stolt. Såklart hon måste få prova!
 
Vi är fortfarande i Mexiko och hon kommer även hinna bli 10 månader här. Om 21 dagar åker vi hem och det kommer bli tomt. Lykke är så hemskt omtyckt här och har en massa vuxna kompisar som leker, kelar och matar. Allt man behöver! Tur att många av dem finns nära till hands hemma sen med.
   
 
Lykke och pappa tog en kalasdans på påskfesten
 
Nu är det kväll och Lykke ska bäddas ner. Hon har blivit supermysig och vill skeda samt hålla hand, eller sova på mage. Hon vill också gärna bli killad på ryggen. Då dör jag av kärlek. Hon är så lik mig, så ofta. 
 
 
 
Jag har fått en dröm uppfylld, ska försöka få tid att skriva om det någon dag <3 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej